Home » National » Cetățenii oraşului brașovean Ghimbav se pot lăuda cu bănci „smart”. Fiecare element ajunge la prețul de 18.500 de lei fără TVA

Cetățenii oraşului brașovean Ghimbav se pot lăuda cu bănci „smart”. Fiecare element ajunge la prețul de 18.500 de lei fără TVA

Primăria oraşului brașovean Ghimbav a amenajat în centrul oraşului o zonă verde în care au fost amplasate și primele două bănci „smart”.

„Ne dorim ca oraşul Ghimbav să fie ‘smart’, mai ales că vom deveni oraş-aeroport. Sunt bănci cu sistem wi-fi, se pot încărca telefoanele, au şi un senzon de mediu, baterii solare. Vom dota toate cartierele din oraş. Am început cu centrul, băncile sunt adaptate zonei pietonale. Sunt iluminate, văd că tinerii deja le folosesc. Au ajuns deja două bănci şi alte două vor ajunge săptămâna viitoare. Este criză mare de materii prime. În fiecare an ne propunem să facem investiții pentru ca Ghimbavul să devină oraş inteligent”, a declarat Ionel Fliundra, primarul din Ghimbav.

Alte două astfel de bănci „smart” urmează să fie instalate în zona nouă a oraşului, în cartierul Florilor.

Cele patru bănci  au costat 74.000 de lei fără TVA, conform anunţului din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, ceea ce înseamnă că o singură piesă de mobilier urban a costat Primăria Ghimbav nu mai puţin de 18.500 de lei fără TVA.

About Axinte Radu Alexandru