Home » National » Dracula Film Festival începe în această seară, la Brașov

Dracula Film Festival începe în această seară, la Brașov

Filme fantasy şi horror în premieră națională vor rula la Brașov la cea de-a 9-a ediție a Dracula Film Festival, de miercuri până duminică, potrivit Rador. Deschiderea oficială a festivalului va avea loc în această seară, de la ora 19.00, la cinematograful din cartierul Tractorul, cu premiera națională a peliculei Halloween Kills

Ziua Filmului Fantastic este dedicată lui Stanley Kubrick, recunoscut ca unul dintre cei mai inovativi şi influenţi regizori de film din istoria cinematografică. A semnat filme adesea controversate, dar foarte apreciate de public şi critici, filme care au fost percepute ca o reflexie a naturii sale obsesive şi perfecţioniste. Filmele sale sunt caracterizate de prezenţa elementelor de suprarealism, expresionism, dar şi a unui pesimism ironic, fiind totodată şi unele dintre cele mai provocatoare şi vizionare făcute vreodată.

La Dracula Film Festival vor fi proiectate patru din cele mai renumite creaţii ale lui Kubrick: „2001: A Space Odyssey” (1968), „The Shining” (1980), „Portocala Mecanică” (1971) şi „Eyes Wide Shut” (1999). Proiecţiile maratonului Kubrick au loc la Centrul Cultural Reduta, iar intrarea este gratuită în limita locurilor disponibile.

Ziua Filmului de Artă, pe 17 octombrie, este dedicată regizorului David Lynch. Filmele lui Lynch sunt cunoscute pentru elementele suprarealiste, secvenţele de vis şi coşmar, imaginile stranii de multe ori cu elemente distincte de noir şi neo-noir, pentru o coloană sonoră creată cu meticulozitate.

La Dracula Film Festival vor fi proiectate patru dintre cele mai importante filme din cariera lui Lynch: „Dune” (1984), „Blue Velvet” (1986), „Lost Highway” (1997) şi „Mulholland Drive” (2001).

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: