Home » National » Drept ajutor, România a primit din partea Italiei 5.200 de doze de plasmă cu anticorpi pentru tratarea cazurilor medii de COVID-19
Epidemiologist in protective suit, mask and glasses works with patient swabs to detect specific region of 2019-nCoV virus causing Covid-19 viral pneumonia. SARS-COV-2 pcr diagnostics kit concept.

Drept ajutor, România a primit din partea Italiei 5.200 de doze de plasmă cu anticorpi pentru tratarea cazurilor medii de COVID-19

Italia a oferi ajutor țării noastre sub forma a 5.200 de doze de plasme cu anticorpi monoclonali. Vor putea fi folosite doar pentru tratamentul cazurilor medii. Este foarte important ca acești anticorpi să fie administrați la debutul bolii, pentru a  împiedica intrarea virusului în celulă.

5.200 de doze de plasmă cu anticorpi, care fac parte din tratamentul cazurilor medii de COVID-19, au fost aduse în țară cu o aeronavă militară Spartan.

„Este un tratament pe care îl așteptăm de ceva vreme și care și-a demonstrat eficiența. Contează să fie administrat la debutul bolii, pentru a preveni complicațiile. Nu va putea fi administrat pentru pacienții critic. Vorbim de situații în care se află un pacient vulnerabil, cu boli cronice, de o anumită vârstă, pentru care, în momentul de debut vrem să prevenim complicațiile. Acești anticorpi, dacă sunt administrați la timp, vor împiedica intrarea virusului în celulă. Este ceea ce ne dorim, în așa fel încât complicațiile să nu apară”, a declarat Medicul infecționist Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș. 

Medicul a subliniat că anticorpii monoclonali nu înseamnă că persoanele nu trebuie să se vaccineze: „Este foarte important să avem un număr cât mai mic de persoane care au nevoie de anticorpi monoclonali”.

About Axinte Radu Alexandru