Home » National » Moaștele Sfântului Ioan cel Nou scoase în procesiune la Suceava pentru încetarea răspândirii bolii molipsitoare

Moaștele Sfântului Ioan cel Nou scoase în procesiune la Suceava pentru încetarea răspândirii bolii molipsitoare

Autoritățile sucevene au decis să scoată din nou moaștele Sfântului Ioan cel Nou pe străzi, într-o procesiune care a avut scopul de a reduce impactul pandemiei de Covid-19.

Moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava au fost scoase duminică din mănăstire și duse în procesiune pe străzile municipiului Suceava, pentru reducerea impactului pandemiei Covid-19. Racla a fost adusă cu ajutorul unei mașini și purtată prin mai multe zone ale orașului.  Întregul eveniment a început cu săvârșirea unei slujbe speciale în Biserica „Sfântul Gheorghe”, lăcaș care adăpostește moaștele Sfântului Ioan, la care a luat parte și arhimandrit Paraschiv Dabija, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Au fost rostite rugăciuni pentru încetarea răspândirii bolii molipsitoare, pentru cei bolnavi, pentru personalul medical, precum și pentru toți cei aflați în slujba aproapelui.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: