Home » National » Un copil de 14 ani s-a sinucis după ce a răspuns unei provocări de pe TikTok

Un copil de 14 ani s-a sinucis după ce a răspuns unei provocări de pe TikTok

Un copil de 14 ani, elev la Şcoala gimnazială nr. 1 din municipiul Bistriţa, s-a sinucis după ce ar fi răspuns unei provocări lansate pe o reţea de socializare. Băiatul a fost găsit spânzurat în locuinţă.
Tragedia s-a petrecut marţi după-amiază, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) a fost informat miercuri dimineaţă de către conducerea școlii.
Elevul de clasa a opta era singur la părinţi şi avea rezultate foarte bune la învăţătură. El era și campion la dans sportiv.
Există mai multespeculații legate de sinuciderea băiatului, însă cea mai relevantă este cea legată de faptul că băiatul ar fi răspuns unui provocări lansate pe TikTok.

„De aceea, presupunerea tuturor este aceasta, că, dintr-un act de teribilism, probabil, a încercat să răspundă provocării respective”, a mai spus inspectorul şcolar general.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a anunţat că a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

 

Inspectoratul Școlar cere sprijinul Poliției pentru o campanie privind pericolele din online

Inspectoratul Școlar a cerut sprijinul Poliţiei pentru a începe de urgenţă o campanie de conştientizare în rândul elevilor şi al părinţilor, asupra pericolelor care pândesc în mediul online.

„La nivelul instituţiei am solicitat imediat Biroului de siguranţă şcolară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean ca în cel mai scurt timp să demarăm o campanie de conştientizare, obligatoriu, în rândul elevilor şi părinţilor.

Începând de luni, vom avea un material specific de conştientizare, chiar şi un clip scurt, de sensibilizare, pe canalul acesta de TikTok, deci să venim cu o variantă la acest mediu online, de atragere a atenţiei şi cumva de conştientizare a pericolelor care pot să aibă loc”, a mai precizat Aurelia Dan din partea Inspectoratului şcolar general al judeţului Bistriţa-Năsăud, .

About Axinte Radu Alexandru