Home » National » Vacanța la munte, mai scumpă iarna aceasta cu 15%

Vacanța la munte, mai scumpă iarna aceasta cu 15%

Românii care doresc să-și facă vacanța în zona montană românească trebuie să mărească bugetul pentru acest sezon. Din cauza facturilor majorate, tarifele la cazări vor crește cu 15%. 

Pentru că se apropie vacanța de iarnă și, inclusiv, sărbătorile de iarnă, oamenii au început să caute cazări. Dacă iarna trecută turiştii plăteau pentru o noapte de cazare într-un apartament aproximativ 550 de lei, în acest an, tariful va ajunge la 650 de lei pe noapte.

„Vorbim de un sezon de iarnă în care oricum prețurile sunt putin mai mari, și vorbim de această dată și de adaptarea lor la vremurile pe care le trăim. Însă trebuie să ne gândim că în afară de prețul utilităților care a explodat suntem într-un context pandemic care nu ne permite foarte multe variante,”, a declarat Roxana Cojocea, președinte Asociația de Turism Poiana Brașov. 

Patronii din HORECA speră ca autorităţile vor adopta măsuri fiscale pentru a-i ajuta să se descurce şi să-şi păstreze angajaţii, mai ales că şi salariul minim pe economie va crește cu peste 10% .

About Axinte Radu Alexandru