Home » National » Accesul la instalațiile pe cablu ar putea fi condiționat de certificatul verde pe domeniile schiabile din România

Accesul la instalațiile pe cablu ar putea fi condiționat de certificatul verde pe domeniile schiabile din România

Vreme rece care a adus și primii fulgi de nea la munte i-au pus la treabă pe proprietarii de domeniu schiabil. În Postăvaru și Poiana Brașov pregătirile pentru noul sezon de iarnă sunt pe ultima sută de metri. Pe creste, stratul de zăpadă prevestește o iarnă timpurie..

„Până la acest moment am reușit să finalizăm lucrările de montare a sistemelor de protecție – plase de protecție, saltele. Am finalizat aproape în întregime revizia instalațiilor de produs zăpada artificială. Aceeași situație este și la mașinile de amenajat pârtia. Practic, undeva – cred eu – că nu mai târziu de 10 – 15 noiembrie vom fi pregătiți pentru ca sezonul de iarnă să poată să înceapă cu toate aceste lucrări finalizate. Lacul de acumulare este și el în proporție de 98-99% plin, iar în funcție de cum vor evolua prognozele meteo și temperaturile, să luăm decizia de pornire a instalațiilor de produs zăpada artificială”, a spus Dorin Drăgoi, administratorul domeniului schiabil.

În ceea ce privește restricțiile impuse de pandemia COVID-19, Primăria ia în calcul ca accesul la instalațiile pe cablu să fie condiționat de certificatul verde, însă nu este o decizie oficială.

„La sfârșitul acestei săptămâni, primarul Allen Coliban va avea o întâlnire cu reprezentanții hotelierilor din Poiana Brașov, cu cei care administrează transportul pe cablu și cei care gestionează activitatea de întreținere a pârtiilor. Vom încerca să identificăm acele soluții care permit desfășurarea acestui sezon în condiții optime, astfel încât să avem pârtiile deschise, să circule mijloacele de transport pe cablu, dar să reducem la minim riscul infectării cu covid. Deocamdată nu au fost stabilite măsurile restrictive pe care le vom impune pe domeniul schiabil, dar – în urma acestei discuții și în urma evoluției pe care o va avea rata incidenței la nivelul municipiului Brașov – vom adopta toate măsurile necesare”, a explicat purtătorul de cuvânt al primăriei, Sorin Toarcea.

Bineînțeles că toate celelalte restricții impuse anul trecut vor fi și ele în vigoare: capacitate redusă la instalații, distanțare și mască.

 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: