Home » Local » Au furat în Austria și Germania, dar au fost prinși în Vama Albița!

Au furat în Austria și Germania, dar au fost prinși în Vama Albița!

După ce au comis mai multe furturi din locuințe în Austria și Germania, doi indivizi din Republica Moldova au fost depistați și reținuți de autoritățile române în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Albița. Cei doi basarabeni – unul în vârstă de 37 de ani și celălalt de 21 de ani – au fost identificați de polițiștii de frontieră de la Albița în timp ce încercau să intre în România.

”În data de 12 octombrie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară (pasageri în diferite mijloace de transport), doi bărbați cu cetățenie R. Moldova. La controlul de frontieră, colegii noştri au constatat că pe numele celor doi bărbați sunt emise alerte de punere în aplicare a câte unui mandat de arestare şi predare de către autorităţile din Austria, la data de 16.09.2021, respectiv, Germania, la data de 12.10.2021, ambii fiind cercetați pentru săvârşirea infracţiunii de furt din proprietate privată”, a declarat subcomisarul Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Vaslui.

Cei doi cetățeni basarabeni au fost predați unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a I.P.J. Vaslui în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

About Razvan Calin