Home » National » De Ziua Mondială a Vederii îți reamintim că: „Ochelarii din surse nesigure îți fac lumea întreagă nesigură!”

De Ziua Mondială a Vederii îți reamintim că: „Ochelarii din surse nesigure îți fac lumea întreagă nesigură!”

Astăzi, 14.10.2021, calendarul ne amintește că este Ziua Mondială a Vederii. Cu această ocazie, le amintim consumatorilor faptul că ochelarii din surse nesigure ne fac lumea întreagă nesigură, de aceea este important să ne asigurăm că achiziționăm astfel de articole doar din magazinele de optică autorizate.

Educarea consumatorilor ce se confruntă cu probleme legate de vedere reprezintă o necesitate, mai ales în țara noastră. Purtătorii de ochelari ori cei care au probleme de vedere, însă nu o preîntâmpină în niciun fel, trebuie informați cu privire la importanța apelării la serviciile medicale autorizate, precum și la importanța prevenerii înrăutățirii dificultăților de vedere.

Prin Campania de educare și informare a consumatorilor în domeniul opticii, lansată de InfoCons, „Ochelarii din surse nesigure îți fac lumea întreagă nesigură!” punem accent pe informarea consumatorilor cu privire la achiziționarea ochelarilor atât de vedere, cât și de soare.

Cum arată statisticile la nivel național?

Conform statisticilor din anul 2020, furnizate de către Consiliul European de Optometrie și Optică, 50% din români poartă ochelari de vedere, în timp ce 2% aleg varianta lentilelor de contact. Întregul studiu poate fi consultat AICI.

Dacă în cazul ochelarilor de vedere recomandăm apelarea la consultul medical autorizat, în ceea ce privește ochelarii de soare venim către consumatori cu următoarele sfaturi:

Căutați-i pe cei cu cea mai mare protecție. Când faceți cumpărături pentru ochelari de soare, alegeți o pereche cu o etichetă care specifică faptul că produsul blochează 100% din razele UVA și UVB, cele două tipuri cele mai îngrijorătoare pentru ochii noștri. Puteți căuta, de asemenea, pe etichetă, termenul ‘UV 400’, ceea ce înseamnă același lucru;
Alegeți lentile mari. Chiar și în timp ce purtați ochelari de soare, unele dintre razele soarelui vă pot atinge ochii și pielea din jurul lor. Alegerea unor lentile mai mari poate ajuta la maximizarea capacității ochelarilor de soare de a opri razele să ajungă la ochi și la piele. Ochelarii de soare obișnuiți, care se conformează dupa curba feței, sunt chiar mai buni. Adăugați o pălărie, care poate oferi protecție suplimentară pentru ochi.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: