Home » National » Executivul va aproba astăzi suma necesară pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii

Executivul va aproba astăzi suma necesară pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii

Astăzi, în cadrul unei ședințe, Executivul va aproba o sumă din Fondul de rezervă bugetară care să fie pusă la dispoziţia Guvernului pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii. Conform notei de fundamentare a proiectului de hotărâre, bugetul Ministerului Sănătăţii va fi suplimentat cu suma de 9.984.000 de lei.

Banii urmează a fi utilizați pentru achiziţionarea vaccinului diftero-tetano-pertussis acelular – DTPA, prevăzut în calendarul naţional de vaccinare.

De asemenea, în şedinţa de Guvern va fi aprobată și scoaterea din rezervele de stat a unor cantităţi de produse şi acordarea acestora ca ajutoare umanitare interne de urgenţă, cu titlu gratuit, pentru organizarea unor centre de vaccinare la punctele de trecere a frontierei în judeţul Suceava, în vederea operaţionalizării unor centre mobile de vaccinare împotriva COVID-19 la nivelul autorităţii publice locale din Sectorul 2 al Municipiului Bucureşti şi pentru organizarea corespunzătoare a punctelor de vaccinare şi triaj în cadrul unor unităţi sanitare din judeţul Mureş.

About Axinte Radu Alexandru