Home » National » Florin Cîțu vrea să impună certificatul verde la orice activitate economică din județul Ilfov și din București, inclusiv pentru accesul în magazine și mall

Florin Cîțu vrea să impună certificatul verde la orice activitate economică din județul Ilfov și din București, inclusiv pentru accesul în magazine și mall

Astăzi, premierul demis Florin Cîțu a anunțat că ia în calcul impunerea certificatului verde la orice activitate economică din județul Ilfov și din București, inclusiv pentru accesul în magazine și mall-uri. Premierul demis a adăugat că măsura poate fi luată doar de către Parlament, printr-un amendament la legislația actuală.

„Și anul trecut a fost luată în calcul carantinarea București și Ilfov și nu a funcționat. Luăm în calcul alte măsuri, de a cere, impune certificatul verde pentru activitățile economice. Dacă vrem să avem economia deschisă, ar ajuta foarte mult. Nu s-a discutat dacă să reducem numărul orelor de funcționare în ore. A avea certificat verde pentru orice activitate economică e important, ne gândim la acest lucru.”, a declarat Florin Cîțu.

„Aș merge pe ideea de a folosi certificatul verde și în magazine”, a mai spus Cîțu. Premierul a mai spus că aceste modificări pot fi făcute doar în Parlament, pentru că guvernul este demis și nu mai are puteri depline.

 

About Axinte Radu Alexandru