Home » National » O nouă tranșă de vaccin Pfizer va ajunge astăzi la noi în țară, în condițiile în care peste 150.000 de doze Pfizer și Moderna au expirat

O nouă tranșă de vaccin Pfizer va ajunge astăzi la noi în țară, în condițiile în care peste 150.000 de doze Pfizer și Moderna au expirat

 303.030 doze vaccin de la compania Pfizer BioNTech sosește în țară noastră. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană și vor ajunge joi pe Aeroportul din Otopeni. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, miercuri, că peste 152.000 de doze de vaccin au expirat și au fost eliminate din circuitul de administrare, cele mai multe fiind produse de Pfizer.

Transportul spre centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

  • Centrul Național de Depozitare București: 186.030 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Brașov: 117.000 doze

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 13.071.689 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 8.330.820 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: