Home » National » Primăria Botoșani a închiriat un excavator pentru a realiza mai ușor locurile de veci, în condițiile în care numărul deceselor de COVID-19 crește alarmant

Primăria Botoșani a închiriat un excavator pentru a realiza mai ușor locurile de veci, în condițiile în care numărul deceselor de COVID-19 crește alarmant

Numărul mare de deceselor din ultimele zile a îngreunat munca celor din cimitir care se ocupă de gropilor celor decedați.

Pentru a face față ritmului alert impus de decese, conducerea Serviciului Public de Administrare Pieţe, Obor şi Cimitire (SPAPOC) a decis închirierea unui excavator care să sape gropi pentru că groparii nu au mai făcut faţă valului de înhumări.

„Pe 12 octombrie au fost 14 înhumări. Am închiriat un excavator. A fost o situaţie de forţă majoră deoarece trebuiau săpate şapte gropi. Celelalte familii aveau deja locuri concesionate”, a declarat Marinela Vieru, directorul SPAPOC. Oficialul a adăugat că nu poate să prevadă ce se va întâmpla în zilele următoare.

Dacă înainte de această criză sanitară, în municipiul reşedinţă de judeţ erau cinci – şase înhumări pe zi, în ultimele zile numărul acestora a trecut de zece. Datele centralizate arată că, la nivelul municipiului Botoşani, în fiecare lună, erau aproximativ 50 de decese, însă numărul acestora s-a dublat. SPAPOC are zece gropari, care sunt repartizaţi pe cele două cimitire, în funcţie de numărul înhumărilor.

Valul de înhumări accentuează criza locurilor de veci, astfel că edilii trebuie să găsească soluţii. La această dată este în derulare licitaţia vizând extinderea Cimitirului Eternitatea.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: