Home » Local » 7 semne că aveți nevoie de o nouă pereche de pantofi de damă

7 semne că aveți nevoie de o nouă pereche de pantofi de damă

Cu toate avem o pereche confortabilă de pantofi de damă foarte vechi, pe care i-am purtat cât mai mult timp posibil, până când literalmente încep să se destrame la cusături. Evident, când pantofii dvs. de încredere încep să se rupă și să vă vedeți degetele de la picioare, este timpul să cumpărați pantofi de damă noi.

Iată alte 7 semne că e timpul pentru o nouă pereche de pantofi de damă.

Pare că purtați aceeași mărime la pantofi dintotdeauna.

Aproape nimeni nu poartă aceeași mărime la pantofi de damă la vârsta adultă pe care i-a purtat în liceu și facultate. Motivul: arcadele picioarelor dvs. se lasă în timp, provocând răspândirea și lărgirea picioarelor. Majoritatea podologilor estimează că picioarele pot crește cu o mărime întreagă sau mai mult între adolescență și 30 sau 40 de ani. Așadar, faceți-vă o favoare dvs. și picioarelor dvs., luând o mărime adecvată, recomandată de către un vânzător de pantofi de damă cu experiență, pentru a vă asigura că purtați dimensiunea potrivită a pantofilor.

Aveți semne evidente de stres la picioare, cum ar fi vezicule, monturi, bășici sau unghiile de la picioare iritate.

O mulțime de oameni presupun că trebuie pantofii trebuie să se „lase”, ceea ce duce la săptămâni întregi de frecare, care duc la apariția de vezicule, monturi și / sau unghii încarnate, care apar din cauza presiunii pantofilor. Însă, așa cum am afirmat de mai multe ori, nu ar trebui să așteptați niciodată să se „lase” o pereche de pantofi. Dacă nu sunt confortabili de la început, probabil că nu vor fi niciodată ceea ce trebuie. Și dacă vă confruntați cu monturi, vezicule și alte semne de iritare, acesta este un semn imens, sclipitor, care vă spune fie să vă întindeți pantofii, fie să vă cumpărați o pereche de pantofi de dama noi, imediat.

Simțiți durere în arcade.

Încălțămintea neadecvată, cum ar fi papucii flip-flops și sandale, determină inflexibilitatea și strângerea mușchilor și tendoanelor de la baza piciorului, pentru a menține pantoful în picior și arcadele picioarelor ridicate. Această strângere repetitivă provoacă stres pe fascia plantatorului (tendonul mare care trece de-a lungul bazei piciorului), care poate duce la fasciită plantară sau alte leziuni dureroase, prin exces.

Pantofii sunt uzați SAU dețineți pantofi sport.

Evident, aveți nevoie de pantofi de damă noi dacă încălțămintea dvs. actuală se destramă, dezvoltă găuri, se desfac cusăturile sau dacă își pierd structura. Dar mulți oameni nu își dau seama că încălțămintea poate fi uzată cu mult timp înainte ca semnele de uzură să apară.

Un semn că pantofii dvs. sunt uzați este dacă se înclină într-o parte când îi puneți pe o suprafață plană. Un alt lucru este dacă îi aveți de prea mult timp. Chiar dacă arată ca și cum ar fi într-o formă excelentă, pantofii încep să se descompună și își pierd structura de susținere în timp, în special pantofii sport.

Regula generală a adidașilor este că, dacă înregistrați cel puțin 60 km pe lună, fie pe jos, fie ca alergare, atunci aveți nevoie de o pereche nouă de în fiecare an. Dacă înregistrați puțin mai puțin, îi puteți purta până la doi ani. Dacă înregistrați puțin mai mult, atunci va trebui să vă schimbați mai sigur pantofii sport la fiecare șase luni sau cam așa ceva.

Degetele de la picioare vă ating partea din față a pantofilor.

Mulți oameni cred că un pantof se potrivește exact dacă degetele de la picioare ating ușor partea din față a pantofilor. Cu toate acestea, experții sunt de acord că ar trebui să existe de fapt aproximativ un centimetru între degetele de la picioare și capătul pantofului. Motivul: picioarele dvs. se umflă în mod natural spre sfârșitul zilei, iar acel spațiu mic este necesar pentru confortul maxim al pantofilor. De fapt, „cel mai bun moment al zilei” general acceptat pentru a cumpăra pantofi este după-amiaza târziu și seara devreme, când picioarele sunt la maxim de umflate.

Dacă pantofii NOI vă provoacă durere sau disconfort, pe care nu le-ați mai simțit până acum.

Nu contează dacă ați mers pe jos 1 sau 100 de km în pantofi: dacă aceștia vă provoacă orice fel de durere sau disconfort pe care nu le-ați simțit niciodată, trebuie să le renunțați și să încercați o altă pereche. Așa cum am menționat mai devreme, dacă pantofii noi nu se simt excelenți chiar din cutie, este puțin probabil să se îmbunătățească.

Dacă pantofii VECHI vă provoacă durere sau disconfort, pe care nu le-ați mai simțit până acum.

Pantofii se uzează și își pierd structura de susținere în timp, așa că, dacă perechea dvs. favorită de pantofi de damă începe să vă provoace durere sau disconfort, este timpul să mergeți mai departe și să vă cumpărați o pereche nouă. Încălțămintea uzată poate provoca tot felul de probleme la nivelul tălpilor și picioarelor, precum atele tibiei, fasciita plantară și durerile articulare.

About Razvan Calin