Home » National » Capitala și județul Ilfov nu intră în carantină. Secretarul de stat, Raed Arafat: „O astfel de decizie ar izola Bucureștiul și Ilfovul de restul României”

Capitala și județul Ilfov nu intră în carantină. Secretarul de stat, Raed Arafat: „O astfel de decizie ar izola Bucureștiul și Ilfovul de restul României”

Grupul tehnico științific a respins propunerea de carantinare a Capitalei și Județul Ilfov înaintată de INSP. Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă urmează să confirme sau nu această decizie.

Secretarul de stat, Raed Arafat a declarat că este împotriva acestei decizii, întrucât carantinarea capitalei are un impact complex și că o astfel de decizie ar izola Bucureștiul și Ilfovul de restul României.

„Carantinarea Capitalei ţării trebuie să se facă, dacă este să se facă, la un nivel de decizie mult mai înalt decât doar o propunere din partea INSP, pentru că impactul e unul mult mai complex decât doar aspectul sanitar. Clar că sunt măsuri care sunt necesar de a fi implementate, unele dintre ele sunt necesare pentru limitarea contactului, mişcării, a răspândirii virusului (…), dar a carantina Bucureştiul înseamnă că am izola Bucureştiul şi Ilfovul de restul României”, a spus Raed Arafat. 

El a precizat că acest lucru nu poate să fie făcut fără o decizie a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

„La acest moment, aşa cum e trimisă adresa către mine, ordinul putea să fie emis conform legii şi validat de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă în 48 ore. Încă suntem în termenul de 48 de ore. Mâine am convocat grupul tehnico-ştiinţific pentru o discuţie pe această temă, după care vom supune totuşi Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă spre decizie dacă astfel de ordin poate fi emis sau nu. Din punctul meu de vedere, nu cred că vom ajunge la a carantina Bucureştiul, în sensul de a închide Bucureştiul şi Ilfov în aceste condiţii”, a afirmat Raed Arafat.

 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: