Home » National » ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului despre obligativitatea vaccinării: „Vă spun să nu vă speriați. Aveți tot dreptul să alegeți. Nu trebuie să fiți obligați”

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului despre obligativitatea vaccinării: „Vă spun să nu vă speriați. Aveți tot dreptul să alegeți. Nu trebuie să fiți obligați”

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a lansat joi atacuri aspre la adresa campaniei de vaccinare și le-a transmis credincioșilor să nu accepte presupusa obligativitate a vaccinării.

„Așa este. Eu cred și trebuie să fac un apel la juriști să se mobilizeze, este o frământare foarte intensă a oamenilor care nu acceptă vaccinul și au dreptul lor de a nu-l accepta, nu trebuie să fie obligatoriu. Mai ales că nu-i asumat de nimeni. Și sunt atâtea urmări negative. Deci acești oameni ar trebui, credincioșii noștri să se adreseze în masă justiției. Au fost atâtea sentințe care au arătat că este fără temei constituțional această interdicție a nevaccinaților. Am citit clar că uniunea Europeană a anunțat că vaccinul va înceta. De ce înainte de a înceta este cea mai intensă propagandă pro vaccin, a obligativității vaccinului?

Teodosie a continuat: „Vă spun să nu vă speriați. Aveți tot dreptul să alegeți. Nu trebuie să fiți obligați. Nu este constituțional, nu este legal. De aceea nu vă speriați. Mergeți și dacă vi se interzice, faceți sesizare și vă vor apăra. Sunt mulți avocați care vor să vă apere. Este o nerânduială în această forțare care este nefirească și fără temei și cu rolul de a vă speria să vă vaccinați forțat. Nu acceptați. Avem personalitate de sine fiecare, sunteți apărați de Constituția țării și chiar de legile europene. Nici legile europene nu te obligă la vaccin”.

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, s-a remarcat încă de la începutul pandemiei de coronavirus prin sfidări repetate a regulilor impuse de autorități în condiții de pandemie.

 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: