Home » National » Mii de copii din județul Brașov se chinuie să prindă semnal pentru a putea participa la orele online

Mii de copii din județul Brașov se chinuie să prindă semnal pentru a putea participa la orele online

Incidența crescută a cazurilor de COVID-19, a determinat autoritățile din județul Brașov să mute cursurile în mediu online. 399 de clase își desfășoară activitate didactică în mediu online, iar aproape 9.300 de elevi din județ participă la cursuri de acasă.

Pentru a-i ajuta pe elevi să rămână conectați la educație, chiar dacă situația materială nu le permite unor familii să achiziționeze aparatura necesară, în ultimul an, IȘJ Brașov a distribuit mii de dispozitive pentru ca activitatea pedagogică în mediul virtual să se desfășoare în cele mai bune condiții.

În ciuda faptului că autoritățile au oferit aparatură, până la participarea orelor, elevii au mai întâmpinat o problemă: conectarea la internet.

 „Anul trecut am distribuit la nivelul județului Brașov peste 8.000 de tablete primite prin bugetul de stat, de la minister, iar ulterior am aflat că ele nu funcționează pe rețeaua pe care erau setate. Copiii făceau eforturi mari pentru a veni în centrul comunei, satului, pentru a prinde semnal, a-și descărca materialele ulterior lucrându-le acasă. Am recomandat directorilor să ia legătura cu operatorii de telefonie, de internet, care să îmbunătățească fluxul de internet în localitățile respective.”, a declarat inspectorul școlar general Ovidiu Tripșa

Inspectoratul Școlar Județean continuă să investească în infrastructura educațională online.

„La nivelul municipiului Brașov avem în curs de achiziție sproximativ 2.000 de dispozitive, laptopuri și tablete, pentru a îmbunătăți calitatea în sistem online, în școlile din municipiul Brașov”, a adăugat Tripșa.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: