Home » National » Comisia Europeană este cea care va omologa teste de salivă care se vor face în școli

Comisia Europeană este cea care va omologa teste de salivă care se vor face în școli

Președintele Agenției Naționale a Medicamentului, Robert Ancuceanu, anunță că Agenția Națională a Medicamentului nu are ce să omologheze în privința testelor de salivă care vor fi folosite în școli, omologarea fiind realizată de către Comisia Europeană.

Florin Cîțu, a cerut agenției „să lase tergiversările şi prostiile şi să vină mai repede cu decizia” de omologare sau autorizare. Mai exact, testele, medicamentele, vaccinurile folosite în gestionarea pandemiei de COVID-19 sunt autorizate de Uniunea Europeană, nu de autoritățile din România.

„Povestea asta cu omologarea nu știu de unde a venit pentru că eu am obosit subliniind că oricine citește Legea 134 și toate actele normative care reglementează activitatea noastră, ANMDMR nu autorizează, avizează, omologhează, certifică sau orice altă activitate echivalentă a dispozitivelor medicale, noi nu facem decât supravegherea pieței. Dincolo de asta, noi oferim tot suportul tehnic Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate, sunt desemnate de la noi două persoane care să furnizeze tot ce înseamnă informații tenice, le-am dat lista cu dispozitivele, deci de la noi s-au furnizat toate informațiile și clarificările cerute”, a precizat președintele ANM.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: