Home » National » Festival internațional de benzi desenate „Frica de Istorie” are loc în acest weekend la Brașov

Festival internațional de benzi desenate „Frica de Istorie” are loc în acest weekend la Brașov

198 de planşe realizate de 42 de autori., dezbateri, lansări de cārți şi benzi desenate, proiecte, filme de animație, benzi desenate de artişti de renume din România, Serbia, Macedonia, Albania, Belgia şi Franța, de toate acestea veți avea parte dacă ajungeți în acest weekend în Casa şi Piața Sfatului. Tematica din acest an este „frica de istorie”.

„Aveți ocazia să vedeți în Casa Sfatului nu doar o gravură de secol XVIII despre pandemie, sau o bandă desenată despre marele incendiu din 1689. Aveți ocazia să vedeți nişte cărți, scoase în acea perioadă despre ciumă, instrucțiuni pentru populația din Țara Bârsei pentru a se apăra de holeră. Cană de cositor pe care este gravată Poarta Sf. Ecaterina”, a declarat principalul organizator al evenimentului, Nicolae Pepene.

Toate lucrările artiștilor selectați pentru expoziția ,,Frica în Istorie” sunt publicate în catalogul festivalului. De asemenea, revista ,,Historia” va publica benzile desenate premiate.

În buna tradiție a edițiilor anterioare, sâmbătă și duminică dimineața sunt programate cursuri de benzi desenate dedicate copiilor cu vârste între 7 – 12 ani și 12 – 17 ani, susținute de Octav Ungureanu, anul acesta în format online.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: