Home » National » 303.030 de doze din vaccinul Pfizer ajung mâine în România

303.030 de doze din vaccinul Pfizer ajung mâine în România

Pentru a amplifica campania de vaccinare și pentru a exista doze pentru toți doritorii, o nouă tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 303.030 doze va sosi mâine în ţară, pe aeroportul Otopeni, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră, mai indică sursa citată.

„Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă. Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional”, conform sursei menţionate.

CNCAV mai precizează că Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.

Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 13.374.719 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 8.519.495 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei, conchide sursa amintită.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: