Home » National » Iași: O gravidă a născut natural un bebeluș infectat cu coronavirus. Mama nu era vaccinată, iar în timpul nașterii era confirmată pozitiv cu COVID-19

Iași: O gravidă a născut natural un bebeluș infectat cu coronavirus. Mama nu era vaccinată, iar în timpul nașterii era confirmată pozitiv cu COVID-19

Caz neîntâlnit pentru medicii de la Maternitatea „Elena Doamna”, din Iași. Aceștia au ajutat o gravidă să aducă pe lume un bebeluș care era infectat cu COVID-19. Este primul caz de acest gen la maternitatea ieșeană, care este unitate suport COVID încă de anul trecut, de la începutul pandemiei.

Conform cadrelor medicale, mama copilului nu era vaccinată. Îngrijorător este faptul că majoritatea gravidelor care ajung la Maternitatea „Elena Doamna” sunt nevaccinate, într-un procent de peste 90%.

„Este un nou-născut de acum două săptămâni din mamă infectată COVID, care a născut natural la noi și care, la testele pe care le efectuăm la toți nou născuții din mamă COVID, a ieșit pozitiv”, a precizat prof. dr. Răzvan Socolov, șef secție Obstetrică de la Maternitatea „Elena Doamna”.

Bebelușul a prezentat simptome minore în ziua a treia, precum o ușoară febră, rinoree și a fost tratat de medici.

„A fost tratat simptomatic, s-au făcut analize, radiografie pulmonară. La 14 zile a fost remis, fără simptomatologie, a fost testat iar cu rezultate negativ și a fost externat”, a completat medicul ieșean.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: