Home » National » În această seară, Biroul Național al USR se întrunește pentru finalizarea listei de miniştri

În această seară, Biroul Național al USR se întrunește pentru finalizarea listei de miniştri

În goana după un nou premier, se pare că un prim pas urmează să fie făcut. Astfel că, premierul desemnat Dacian Cioloş trebuie să depună luni la Parlament programul de guvernare şi lista de miniştri.

„Biroul Naţional al USR s-a întrunit, vineri, la solicitarea premierului desemnat, Dacian Cioloş, şi a stabilit un calendar pentru zilele următoare: sâmbătă – finalizarea programului de guvernare; duminică – şedinţă de Birou Naţional şi Comitet Politic pentru aprobarea programului şi a listei de miniştri; luni – depunerea programului de guvernare şi a listei de miniştri în Parlament”, anunţă USR.

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a fost nominalizat de preşedintele Klaus Iohannis candidat la funcţia de prim-ministru.

În ceea ce privește lista de miniștri propuși, Cioloș declară: „la Ministerul Transporturilor nu spun că nu mai avem și alte nume în partid, dar, dată fiind performanța lui Cătălin Drulă, în momentul de față cred că ar fi greu să găsim o alternativă mai bună”.

Același lucru l-a spus și despre fostul vicepremier Dan Barna: „E fostul vicepremier, cel care a coordonat echipa USR PLUS în guvern și expertiza lui în guvern va fi foarte utilă în perioada următoare”, a afirmat Dacian Cioloș despre Dan Barna.

În ceea ce privește strângerea celor 234 de voturi în parlament și sprijinul pe care l-ar putea oferi liberalii, premierul desemnat declară: „Până duminică, dacă PNL este interesat de discuţii, ştie unde să ne găsească”.

About Axinte Radu Alexandru