Home » National » ISJ Botoșani și DSP au deschis o anchetă după ce o profesoară din municipiu i-a îndemnat pe elevi să nu se vaccineze

ISJ Botoșani și DSP au deschis o anchetă după ce o profesoară din municipiu i-a îndemnat pe elevi să nu se vaccineze

Anchetă la o școală din Botoșani, după ce o profesoară i-ar fi îndemnat pe elevi să nu se vaccineze. Sâmbătă şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani , Ada Macovei, a anunțat că ISJ va demara o anchetă în cazul unui cadru didactic din municipiul Botoşani.

ISJ Botoşani s-a sesizat după ce a apărut în presă o înregistrare audio din care reiese că profesoara, care predă muzică la un liceu din municipiul reşedinţă de judeţ, se opune vaccinării. Totodată, şefa Direcţiei de Sănătate Publică, Monica Adăscăliţei, a anunţat că va dispune o verificare a informaţiilor apărute în presă.

,,Inspectoratul Şcolar va demara luni o anchetă cu privire la sesizarea apărută în presă, sub coordonarea reprezentanţilor Corpului de control al ministrului Educaţiei, iar, dacă faptele sesizate se vor confirma, va fi sesizată şi Poliţia, pentru că se pare că este şi de competenţa lor. Este de neimaginat şi bineînţeles că nu putem tolera o astfel de atitudine în sistem. Este o încălcare gravă a legii”, a afirmat Ada Macovei.

De asemenea, și Direcția de Sănătate publică a acționat în acest caz.

,,DSP s-a autosesizat. Vom demara o anchetă. Consider că nu este deontologic ca doamna profesor să afirme ceea ce a afirmat, având în vedere că nu ştiu dacă dumneaei s-a documentat în ceea ce priveşte vaccinarea, iar lucrurile pe care le-a declarat nu sunt tocmai OK. Este grav, mai ales că persoanele care sunt formatori de opinie nu trebuie să promoveze concepţia personală, ceea ce cred ele despre vaccinare, dar nu este OK să declare acest lucru şi copiilor, care sunt elevii dumneaei”, a spus Monica Adăscăliţei.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: