Home » National » Republica Moldova trimite o echipă de 20 de medici și asistenți medicali pentru a trata pacienții COVID-19 de la Spitalul Modular din Lețcani

Republica Moldova trimite o echipă de 20 de medici și asistenți medicali pentru a trata pacienții COVID-19 de la Spitalul Modular din Lețcani

Din lista de țări care a venit în ajutorul României în lupta împotriva COVID-19, acum face parte și Republica Moldova. O echipă formată din 20 de medici şi asistenţi medicali din Republica Moldova va ajuta la tratatea şi îngrijirea bolnavilor COVID-19 care sunt internaţi la Spitalul Modular de la Leţcani.

Anunţul a fost făcut de către Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) care a precizat că România a primit o ofertă în acest sens din partea autorităţilor de la Chişinău. În aceste momente, la Spitalul Modular din Leţcani, care a fost redeschis la începutul săptămânii trceute și sunt internați 41 de pacienți, dintre care 11 se află la ATI.

„Am primit, prin Ministerul de Externe şi către Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne, oferta Republicii Moldova de a trimite cadre medicale. S-a decis acceptarea acestei oferte. Vor fi 20 de cadre medicale ce vor fi folosite la Iaşi, la Spitalul Leţcani, pe lângă cadrele militare şi civile care lucrează acolo”, a spus Raed Arafat.

About Axinte Radu Alexandru