Home » National » Atacuri cibernetice! ANAF alertează oamenii să nu deschidă email-urile primite de la această adresă!

Atacuri cibernetice! ANAF alertează oamenii să nu deschidă email-urile primite de la această adresă!

Noile atacuri cibernetice au fost lansate chiar sub sigla ANAF. Agenția Națională de Administrare Fiscală anunță că un val de mesaje false este transmis prin email în numele instituției, de pe o adresă ce nu aparține ANAF și îi sfătuiește pe oameni să nu le deschidă și să nu le dea crezare.

Unii contribuabili au primit în ultimele ore e-mail-uri false, indicate ca fiind trimise din partea ANAF, care aveau și niște fișiere atașate. Acestea erau trimise de pe adresa info@anaf.ro. Instituția atrage însă atenția ca aceste e-mail-uri să nu fie deschise.

„Atenție! Emailuri false în numele ANAF! Nu deschideți emailurile provenite de la info@anaf.ro! Agenţia Naţională de Administrare Fiscală informează contribuabilii asupra unui val de mesaje transmise prin email, care utilizează denumirea, precum și coordonatele instituției (număr telefon, adresa poștală). Precizăm că ANAF nu are deschisă adresa de email INFO@ANAF.RO. Persoanelor juridice, dar și celor fizice, care recepționează aceste mesaje, în care sunt informate despre discrepanțe în evidența fiscală, le recomandăm SĂ NU DESCHIDĂ MESAJELE ȘI NICI ATAȘAMENTELE acestora”, avertizează Fiscul într-un mesaj oficial.

Poliția Română a avertizat deja cu privire la această înșelătorie prin intermediul poștei electronice.

„Ați primit și dumneavoastră acest mesaj/mail? Sperăm că NU ați dat curs „invitației neobișnuite” de a vă introduce datele personale pe platforma respectivă. La o citire atentă a mesajului, remarcăm forma textului și încercăm să nu cădem „pradă” acestor atacuri de tip #phishing. Mai mult, vă rugăm să discutați cu bunicii sau persoanele dragi, care pot fi vulnerabile în fața acestor situații.

Verificați cu atenție adresa expeditorului, adresa site-ului pe care ar urma să introduceți date personale și asigurați-vă că sunteți pe site-ul oficial, iar cererea este una legitimă. Vă invităm să trimiteți acest mesaj tuturor persoanelor vulnerabile!”, a transmis Poliția Română, într-o postare pe pagina de Facebook.

About Axinte Radu Alexandru