Home » National » Imagini cu puternic impact emoțional! Morga de la Spitalul Universitar de Urgență București este arhiplină

Imagini cu puternic impact emoțional! Morga de la Spitalul Universitar de Urgență București este arhiplină

România a pierdut lupta cu virusul.  Valul IV al pandemiei este de nestăpânit și face ravagii în rândul pacienților. Țara noastră înregistrând, zi de zi, sute de decese din cauza coronavirusului și mii de noi infectări. Locuri la ATI nu mai sunt, iar oamenii, în ciuda eforturilor disperate ale medicilor, mor cu zile.

Morga de la Spitalul Universitar, plină cu morți de COVID-19

Situația de la Spitalul Universitar din Capitală, la fel ca și la alte spitale din țară, pare să fie una disperată. Numărul extrem de mare al oamenilor care mor de la o zi la alta a făcut să nu mai fie loc nici la morgă.  Pentru prima oară de la începutul pandemiei, morga spitalului este plină, cadavrele celor răpuși în lupta cu perfida boală fiind depozitate deja și pe tărgi în așteptarea aparținătorilor care să îi ridice pentru a fi duși la cimitir și pentru a fi înmormântați.

„În Spitalul Universitar de Urgență București sunt internați peste 400 de pacienți pozitivi și aproximativ 400 de pacienți negativi, toți cu forme severe de boală. Aproximativ 100 de pacienți sunt internați cu forme extrem de grave, intubați și necesitând suport ventilator avansat”, explică biroul de presă al Spitalului Universitar.

„Medicii fac eforturi supraomenești, dar există cazuri de pacienți pozitivi, care vin cu forme avansate de boală și care au multiple comorbidități, și, din păcate, pierd lupta cu boala. Sâmbătă (16 octombrie 2021, n. red.) a existat un număr mai mare de morți, aproximativ 40 de decese, astfel că a fost nevoie să fie folosite toate spațiile Departamentului Prosectură”, se arată într-un comunicat de presă făcut de oficialitățile de la Spitalul Universitar de Urgență din București.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: