Home » National » Mii de flacoane de Remdesivir sunt distribuite către spitalele din România pentru tratarea pacienților COVID-19

Mii de flacoane de Remdesivir sunt distribuite către spitalele din România pentru tratarea pacienților COVID-19

Mii de flacoane de Remdesivir au fost distribuite în aproape 100 de spitale din România pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2 cu forme medii de boală. Conform informațiilor transmise de minister, ar fi vorba despre 8.570 de flacoane de Remdesivir de 100 mg din stocul existent.

Până la acest moment,  flacoanele de medicamente au ajuns în 94 spitale din toată țara. Criteriile de repartizare ale medicamentului au fost: necesarul minim de flacoane/pacient tratat și de numărul pacienților internați, confirmați, în secții și în ATI care necesită administrare.

În luna noiembrie a anului 2020, OMS recomanda ca Remdesivirul să nu fie folosit în cazul pacienților infectați cu coronavirus, în urma unui studiu făcut pe sute de pacienți,  care a demonstrat că medicamentul nu duce la scăderea ratei de mortalitate în rândul infectaților și nici nu aduce îmbunătățiri de stare. Datele OMS pot fi citite aici.

About Axinte Radu Alexandru