Home » National » Ministrul interimar al Energiei, Virgil Popescu, anunță plafonarea prețului la gaze naturale și energie electrică

Ministrul interimar al Energiei, Virgil Popescu, anunță plafonarea prețului la gaze naturale și energie electrică

O veste care aduce un strop de liniște pentru români, în condițiile în care în ultima vreme a fost anunțată o avalanșă de scumpiri. Ministrul interimar al Energiei, Virgil Popescu, anunță plafonarea prețurilor la energie și gaze. Consumatorii casnici vor plăti maximum  71 de bani pe KWh, exact cât plăteau anul trecut.

„Veşti bune pentru milioane români! Consumatorii casnici vor plăti maxim 71 de bani pe KWh, exact cât plăteau anul trecut. Asta după ce am adoptat măsuri de compensare şi plafonare ale preţului la energie şi gaze naturale, pentru a-i ajuta pe cetăţeni să treacă cu bine peste această iarnă”, a scris, ministrul interimar al Energiei pe pagina sa de Facebook.

Românii, îndemnați să-și monitorizeze costurile

„Nu mai sunt 200 de kWh, în urma amendării din Parlament pragul de consum lunar este 300 de kWh, plus 10% marja de toleranță. La gaze naturale a rămas același volum: 1.200 de metri cubi. Dacă prețul se duce peste 1 leu pe KWh, intervine plafonul. Pentru un consum de 100 de KWh, valoarea facturii va fi un leu X 100, din care se scade compensarea, deci prețul va fi de 71 de lei”, a mai scris ministrul.

Schema de compensare prevede și o plafonare a prețurilor finale

Amendamentele la Ordonanța privind schema de compensare ​la plata facturilor la energie electrică și gaze pentru consumatorii casnici în această iarnă au fost finalizate. Astfel, este vorba de plafonarea prețurilor finale, dar și de posibilitatea amânării plății facturilor la energie electrică și gaze cu maximum 6 luni. Această Ordonanță vizează consumul din perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022.

About Axinte Radu Alexandru