Home » Culture » Pandemie lovește în lăutari! Festivalul Fanfarelor s-a amânat din cauza COVID-19

Pandemie lovește în lăutari! Festivalul Fanfarelor s-a amânat din cauza COVID-19

Pandemia de coronavirus a dat peste cap programul de organizare al Festivalului Fanfarelor din județul Vaslui. Inițial, evenimentul era programat pentru  duminică, 3 octombrie 2021 și urma sî se desfășoare în comuna Pădureni. Din cauza restricțiilor impuse de criza de sănătate, autoritățile locale din comuna Pădureni au anunțat organizatorii că nu mai pot să găzduiască manifestarea culturală. Ulterior, festivalul a fost amânat cu două săptămâni, noua locație pentru desfășurare fiind comuna Hoceni. Din nefericire, din cauza pandemiei de COVID-19 festivalul nu se mai poate organiza nici în Hoceni.

Lucian Onciu, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui, a spus că, în momentul de față, nu se știe cu exactitate când va avea loc evenimentul. Însă, în funcție de evoluția pandemiei și de posibilitățile din teritoriu va fi luată o decizie în acest sens.

În acest an au răspuns invitației organizatorilor 10 fanfare, deși pe listă figurau mai multe grupuri care din diferite motive nu au putut să se prezinte la eveniment. Cele 10 fanfare se vor alinia la startul unui concurs care include două categorii de vârstă. La concurs vor participa două fanfare de copii (Rotaria și Teișori din Lipovăț), precum și trei fanfare invitate. Printre fanfarele care vor participa la concurs se numără cele din Fâstâci, Doagele, Gârceni, Pungești etc.

„Suntem la ediția a XVI-a a acestui festival. În anul 2020 evenimentul nu a putut fi organizat. De această dată facem tot ce depinde de noi, pentru ca fanfarele să se poate întâlni cu iubitorii acestui gen de muzică. Îi rugăm pe cei care vor fi alături de noi să respecte condițiile impuse de lege și să ne bucurăm de acest moment”, spunea Lucian Onciu.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: