Home » National » Un studiu realizat în anul 2019 prevestea dezastrul de acum. Încă de pe atunci, românii nu aveau încredere în informațiile pe care le primesc despre vaccinuri

Un studiu realizat în anul 2019 prevestea dezastrul de acum. Încă de pe atunci, românii nu aveau încredere în informațiile pe care le primesc despre vaccinuri

Un sondaj realizat în perioada ianuarie-februarie 20219 de către INSCOP la comanda Societății Naționale de Medicina Familiei prevestea dezastru ce urma să fie vină în toamna anului 2021.

Acum doi ani, întrebați dacă au „încredere în informațiile pe care le primesc despre vaccinuri”, doar 39,7% dintre români erau de acord cu această afirmație, în vreme ce 46,4% nu erau nici de acord, nici în dezacord.

De asemenea, doar 54,9% dintre români sunt de părere că ”beneficiile vaccinării sunt mai mari decât riscurile”, în vreme ce 28,7% erau de părere că ”vaccinarea e o problemă complicată și trebuie evaluată de la caz la caz.”

Având în vedere că românii erau atât de reticenți la vaccinarea cu seruri deja cunoscute și cu vechime în industrie, e mai lesne de înțeles de ce campania de vaccinare s-a împotmolit, iar România a rămas la coada Europei, alături de ”frații” bulgari.

Cea mai mare influență

Televizorul este, în continuare, baza, având în vedere că 53,1% dintre români își iau știrile de la TV. Cam o cincime dintre respondenți preferă rețelele sociale pentru a se informa, în vreme ce ziarele, revistele și publicațiile online sunt preferate de 15,5% dintre respondenți. 7,7% își iau știrile de la radio.

About Axinte Radu Alexandru