Home » National » Ești nevaccinat și vrei să schiezi? Domeniul schiabil din Elveția nu va fi restricționat de prezentare certificatului verde

Ești nevaccinat și vrei să schiezi? Domeniul schiabil din Elveția nu va fi restricționat de prezentare certificatului verde

În această iarnă, oamenii care nu sunt vaccinați pot schia liniștiți, folosind domeniul schiabil din Elveția. Aici, turiștii sunt obligați să poarte doar masca, fără a fi nevoie să prezinte certificatul verde.

„Pentru moment, nu se va introduce nicio modificare în raport cu normele actuale de protecție pentru teleschiuri”, subliniază un comunicat de presă publicat în cadrul adunării generale a asociației operatorilor de teleschiuri, un jucător cheie în turismul din țara alpină.

Banii din turism, mai importanți decât pandemia

Elveția, unde începe sezonul sporturilor de iarnă la sfârșitul lunii noiembrie, împarte zone de schi în special cu Austria și Franța, de exemplu „Portes du Soleil” sau „Jura sur Léman”. La fel ca anul trecut, teleschiurile „pot începe sezonul de iarnă în aceleași condiții ca și transportul public”, se arată în comunicat.

Purtarea unei măști este obligatorie, cabinele trebuie ventilate și distanța va fi păstrată. Spre deosebire de Franța, unde teleschiurile au fost închise toată iarna anul trecut, Elveția le-a lăsat să funcționeze normal, în ciuda unei reveniri a pandemiei Covid-19. Asociația Swiss Ski Lift nu a omis să sublinieze rolul economic important pe care l-a jucat iarna trecută: „ Fără deschiderea zonelor de schi, Elveția ar fi suferit o pierdere economică globală de aproximativ 6 miliarde de franci elvețieni”.

Cu toate acestea, stațiunile au fost afectate de dificultățile întâmpinate de anumiți turiști străini de a veni în Elveția la schi, generând o pierdere medie de 24% din cifra de afaceri a teleschiurilor, conform estimărilor operatorilor.

 

About Axinte Radu Alexandru