Home » National » Israel a înregistrat astăzi primul caz infectat cu subvarianta Delta Plus a coronavirusului

Israel a înregistrat astăzi primul caz infectat cu subvarianta Delta Plus a coronavirusului

Astăzi, în Israelul a fost înregistrat primul caz de infectare cu subvarianta Delta Plus a coronavirusului, o variantă care circula deja în mai multe țări din Europa. Anunțul a fost făcut de ministerul israelian al sănătății. În acest moment nu există încă indicii clare care să arate că Delta Plus este mai transmisibilă decât varianta Delta inițială.

„Varianta AY4.2, care a fost descoperită în mai multe ţări europene, a fost identificată în Israel”, a anunțat ministerul israelian într-un comunicat. 

Un copil de 11 ani venit din Europa era purtătorul subvariantei. El a fost identificat pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv şi a fost plasat în carantină, a precizat aceeaşi sursă, subliniind că niciun alt caz nu a mai fost identificat de atunci.

Apariţia acestei noi variante ridică temerile unei transmisibilităţi şi mai puternice. Dar, pentru François Balloux, directorul Institutului de Genetică al UCL, această nouă variantă este încă rară şi nu pare să prezinte acelaşi risc ridicat de transmitere ca alte tulpini.

„Este nevoie să se facă cercetări urgente pentru a ne da seama dacă această variantă Delta Plus este mai transmisibilă. Momentan, nu sunt indicii clare că este așa, dar trebuie să facem aceste cercetări pentru a ne da sa seama cât mai repede cum acționează și ce caracteristici are”, a spus el.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: