Home » National » Ministrul Interimar al Muncii, Raluca Turcan, își dorește ca certificatul verde să fie obligatoriu la locul de muncă

Ministrul Interimar al Muncii, Raluca Turcan, își dorește ca certificatul verde să fie obligatoriu la locul de muncă

Ministrul Interimar al Muncii, Raluca Turcan consideră certificatul verde esențial la locul de muncă.

Oficialul a declarat marți seară că este „o uriașă nevoie de valorizare a certificatului verde” și că acesta ar trebui să fie „pașaport de acces la muncă” în instituțiile publice.

„Întotdeauna am optat pentru măsuri propuse de specialiști. De aceea, mâine (n.r., miercuri, 20 octombrie) va avea loc o întâlnire la Palatul Cotroceni, convocată de domnul președinte, în care specialiștii vor pune măsurile pe care guvernul le va impune în perioada următoare.

Avem o uriașă nevoie de valorizare a certificatului verde. Cred că în instituțiile publice certificatul verde trebuie să fie pașaport de acces la muncă.”, a declarat Raluca Turcan.

De asemenea, Raluca Turcan face apel la toți angajatorii să folosească mai intens telemunca.

„Specialiştii vor propune măsurile pe care Guvernul le va impune în perioada următoare. Cert este că avem o uriaşă nevoie de valorizare a certificatului verde. Cred că în instituţiile publice certificatul verde trebuie să fie paşaport de acces la muncă, telemunca poate să fie o opţiune mult mai folosită unde poate să fie folosită. Reducerea deplasărilor şi a interacţiunilor cred că pot să fie măsuri binevenite în acest context”, a spus Raluca Turcan.

Certificatul verde COVID-19 a devenit obligatoriu începând cu 15 octombrie în Italia pentru toţi angajaţii, atât în sectorul public cât şi în cel privat, o măsură menită să încurajeze vaccinarea.

About Axinte Radu Alexandru