Home » National » Noi restricții impuse în Bulgaria pentru a ține sub control răspândirea virusului COVID-19

Noi restricții impuse în Bulgaria pentru a ține sub control răspândirea virusului COVID-19

Guvernul bulgar a înăsprit drastic restricțiile anti-Covid pentru a încerca să țină sub control al patrulea val al pandemiei de COVID-19 în contextul ratei scăzute a vaccinării împotriva coronavirusului din țara vecină.

Din seria de restricții impuse se regăsește: certificatul Covid, obligatoriu pentru accesul în universități, restaurante, magazinele cu o suprafață de peste 300 de metri pătrați, hoteluri, cinematografe, teatre și sălile de fitness, excepție de la măsură urmând să facă doar copiii cu vârsta de sub 12 ani.

Toate unitățile care nu pot verifica certificatul Covid vor fi nevoite să se închidă cu efect imediat, începând de joi.
Excursiile organizate și vizitele în grup la destinații turistice vor fi permise doar dacă toți participanții au certificate Covid.
Vizitele la spitale au fost de asemenea suspendate. Certificatul Covid este obligatoriu pentru angajații spitalelor, unităților medicale și azilurilor de bătrâni.

Toate aceste restricții sunt impuse și pe seama unei rate de vaccinare extrem de mici. Bulgaria este pe ultimul loc din Uniunea Europeană în ceea ce privește vaccinarea împotriva coronavirusului, reușind să își inoculeze doar 20% din populație cu schema completă a unui vaccin anti-Covid.

About Axinte Radu Alexandru