Home » Business » Șoselele de centură din Huși și Vaslui, proiecte aflate încă pe lista de așteptare

Șoselele de centură din Huși și Vaslui, proiecte aflate încă pe lista de așteptare

Șansele ca șoseaua de centură a municipiului Huși să fie construită într-un termen cât mai scurt sunt tot mai mici. După ce a fost scoasă de la finanțare de către Compania Națională de Drumuri, investiția este prevăzută într-o horărâre de guvern și rămâne de văzut când va avea loc execuția lucrării.

„Uitați-vă la cât se construiește în Moldova pe infrastructură și apoi vedeți ce șanse am. Probabil că va veni o vreme când se va face. Nu vreau să mai dau termene, pentru că asta mi-au spus toți colegii mei: oprește-te și nu mai da termene că astea sunt lucruri care nu depind de noi! Dacă aș avea bani să o fac eu, credeți-mă că era gata!”, a spus  Ioan Ciupilan, primarul municipiului Huși.

În prezent, proiectanții lucrează la variantele de ocolire a municipiului Vaslui. În acest sens, autoritățile locale au primit o serie de solicitări de la proiectanți, pentru a le pune la dispoziție o serie de elemente concrete despre municipiul reședință de județ.

Centura va fi construită pe direcția Bârlad – Iași și va începe de la Podul Moșneagu, va merge în paralel cu râul Vasluieț și va ieși prin satul Moara Domnească, comuna Văleni, la drumul național care duce la Iași. În total, este vorba de o distanță de șapte kilometri.

Strada Decebal, actuala variantă ocolitoare a municipiului Vaslui,  va deveni una din principalele artere din interiorul orașului, după ce în zonă au fost construite mai multe obiective economice.

În cursul lunii iulie 2019, Primăria Vaslui a demarat proiectul care vizează asigurarea utilităților publice către noul bazar și târgul auto, lucrări care vor fi realizate plecând de la utilitățile învecinate de pe strada Decebal.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: