Home » National » Gabriela Firea cere răspunsuri pentru blocarea materialelor de 50 de milioane de lei care au expirat și a celor 390 de ventilatoare care zac blocate în depozitele UNIFARM

Gabriela Firea cere răspunsuri pentru blocarea materialelor de 50 de milioane de lei care au expirat și a celor 390 de ventilatoare care zac blocate în depozitele UNIFARM

Gabriela Firea, senator PSD Bucureşti cere socoteală Direcțiilor de Sănătate Publică după ce materiale de peste 50 de milioane de lei au expirat, iar 390 de ventilatoare sunt blocate în depozitele UNIFARM. În plus, aceasta cere ministrului interimar al Sănătății să explice de ce medicamentele din Austria pentru COVID nu sunt predate pentru a ajunge la bolnavi.

„Românii au dreptul să fie corect informați. Neîncrederea în autorități se explică prin lipsa unui dialog sincer, omenesc, între cei de la putere și cetățeni. Iată câteva întrebări legitime către ministrul interimar al Sănătății:

Austria a donat României 1075 de cutii de diferite tipuri de medicamente pentru tratarea pacienților de COVID-19. Potrivit informațiilor publice, aceste medicamente au fost recepționate de IGSU și au intrat în depozitele UNIFARM. (…) Vă solicit să ne explicați de ce aceste medicamente, extrem de necesare în spitalele din toată țara, sunt predate UNIFARM și nu Direcțiilor de Sănătate Publică din județele cu cea mai mare incidență, unde este, cu siguranță, nevoie de ele!”, scrie Gabriela Firea, senator PSD București, pe pagina de Facebook.

Aceasta a reamintit că UNIFARM a ținut în depozite, mai bine de un an și jumătate, 390 de ventilatoare, în timp ce românii așteptau disperați în spitale eliberarea unui pat cu oxigen. Și tot acolo, arată ea, „zac în continuare milioane de măști, aparatură și materiale medicale”.

 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: