Home » Administratie » Primarul Bârladului: ”Vaccinarea este singura armă contra COVID-19! Vaccinați-vă!”

Primarul Bârladului: ”Vaccinarea este singura armă contra COVID-19! Vaccinați-vă!”

Violența cu care valul IV al pandemiei de COVID-19 a lovit comunitatea bârlădeană devine din ce în ce mai îngrijorătoare pentru autorități. Numărul cazurilor de persoane infectate crește de la o zi la alta într-un ritm alarmant și, ceea ce este mai trist, tot mai mulți pacienți au decedat din cauza acestei maladii. În aceste condiții, primarul Bârladului, Dumitru Boroș, a lansat încă un mesaj public prin care își exprimă îngrijorarea, dar, mai ales, face un nou apel către populație pentru a se vaccina, aceasta fiind singura armă eficace în lupta contra acestui flagel:
”Stimați locuitori ai municipiului Bârlad,
Traversăm în această perioadă una dintre cele mai sumbre și grave situații sanitare cu care municipiul nostru s-a confruntat în toată existența sa. Avem în față un adevăr crunt: sute de oameni ajung pe paturile spitalului nostru și, mai grav, zeci dintre ei, săptămânal, pierd lupta cu viața. Realitatea este, de fapt, mult prea greu de exprimat în cuvinte. De aceea, un singur lucru ar trebui să reținem cu toții: vaccinarea a fost, este și va fi singura armă cu care putem lupta împotriva acestui virus, atât de nociv pentru întreaga omenire.
Oameni buni,
Suntem cu toții antrenați și angrenați într-o luptă surdă, cu un inamic pe care nu îl vedem dar care, vă dezvălui cu toată sinceritatea, produce pierderi umane greu de suportat, cu cicatrici adânci în sufletele noastre. Am văzut suferința înfiorătoare a oamenilor din spitalul Bârladului. A semenilor noștri! A celor care sunt, pentru unii dintre noi, oameni dragi sufletelor noastre. Nu e nici pe departe o imagine pe care să o pot reda cât mai exact, într-o manieră în care să înțeleagă toți scepticii că vaccinul anti-Covid-19 este singura soluție de a ne proteja pe noi și pe cei dragi nouă. Reiau, așadar, îndemnul meu ferm de a merge la vaccin! Îi îndemn cu toată responsabilitatea pe cei care nu și-au inoculat până acum măcar prima doză să nu mai întârzie nicio clipă și să meargă la centrele de vaccinare locale. Sunt disponibile, acum, la centrul de la Școala nr. 8, trei tipuri de vaccin: Pfizer, Johnson & Johnson și Moderna. Dați dovadă de respect față de semeni, față de comunitate și, cel mai important, față de cei dragi. Doar noi putem opri scenele tragice din spital! Doar noi putem reda comunității spitalul nostru, al cărui personal este acum mai îngenuncheat și mai epuizat decât a fost vreodată! Vaccinați-vă!”.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: