Home » National » Valeriu Gheorghiță, despre unul dintre motivele ratei mici de vaccinare: „Au fost persoane medicale în spațiul public care nu doar că nu au încurajat vaccinarea, ci au fost chiar împotrivă, chiar cu vehemență”

Valeriu Gheorghiță, despre unul dintre motivele ratei mici de vaccinare: „Au fost persoane medicale în spațiul public care nu doar că nu au încurajat vaccinarea, ci au fost chiar împotrivă, chiar cu vehemență”

Conform celor mai noi date științifice, virusul este transmis mult mai greu de o persoană vaccinată. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, susține că interesul pentru vaccinare a scăzut și din cauza mesajelor publice contradictorii ale medicilor.

,,Transmiterea comunitară este extrem de accelerată și expunerea repetată a persoanelor vaccinate, duce în final la infectarea acestora. Persoanele vaccinate au un risc de cinci ori mai scăzut să se infecteze. Dacă se infectează, perioada de contagiozitate, perioada în care elimină virus cu capacitate de infecțiozitate, este mult mai scurtă. Încărcătura virală a persoanelor vaccinate, care fac infecția este similară cu a persoanelor nevaccinate, dar virusul viu în secrețiile respiratorii este doar în 60 la sută din cazuri prezent la persoanele vaccinate. Încrederea și credibilitatea, încrederea în corpul medical și sistemul medical, au fost persoane medicale în spațiul public care nu doar că nu au încurajat vaccinarea, ci au fost chiar împotrivă, chiar cu vehemență.”, a explicat dr. Valeriu Gheorghiță,

About Axinte Radu Alexandru