Home » National » Astăzi, va fi transferat primul pacient COVID-19 în stare gravă în Austria

Astăzi, va fi transferat primul pacient COVID-19 în stare gravă în Austria

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, joi seară, că România va trimite astăzi primul pacient în stare gravă în Austria şi va continua transferurile şi către Ungaria şi Polonia.

„Luni a fost discuţia preşedintelui Iohannis, unde, într-o videoconferinţă, premierul polonez a oferit acest sprijin, marţi am avut o discuţie cu ministrul omolog al Sănătăţii din Polonia şi astăzi  a decolat avionul, a ajuns cu bine în Polonia. Trei pacienţi din  Bucureşti au fost transferaţi în Polonia şi vom continua pentru că capacitatea de paturi pusă la dispoziţie de Polonia este pentru 20 de pacienţi din România şi este important orice fel de sprijin şi mai ales această solidaritate care vine peste noi, care este îmbucurătoare, dar trebuie şi noi să fim solidari cu noi înşine”, a declarat, joi seară, Cseke Attila.

Acesta anunţă că România va transfera pacienţi în stare gravă şi în Austria.

„Mai mult ca sigur mâine reuşim să operaţionalizăm un prim zbor şi spre Austria şi vom continua pe aceste 3 ţări pentru că capacitatea funcţională nu s-a atins. Austria va fi probabil primul transport”, a adăugat minitrul.

Lista țărilor care ne vin în ajutor continuă să crească.

„Am primit astăzi promisiunea din partea Serbiei, nu pe preluare de pacienţi, ci pe concentratoare de oxigen şi un anumit număr de anticorpi monoclonali. Danemarca ne-a promis două echipe de medici specialişti care vor veni în Bucureşti şi pentru că  pregătim operaţionalizarea a 20 de paturi de ATI la Institutul Matei Balş, unde dorim să lucrăm cu aceste echipe care vor lucra în ture.

Din partea Franţei avem aceste promisiuni legate de personal medical, din Austria am primit medicamente ATI, ieri seară au ajuns în România. Din Republica Moldova avem 11 medici, 11 asistenţi medicali şi 10 paramedici care sunt deja la Leţcani şi lucrează în ture şi ne ajută. Comunitatea europeană s-a mobilizat şi e îmbucurător acest lucru. Şi România a oferit sprijin atunci când alte ţări au avut nevoie”, a adăugat ministrul.

România a cerut ajutor internaţional pentru limitarea efectelor pandemiei de coronavirus, în condițiile în care țara noastră nu mare are putere să lupte de una singură.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: