Home » National » Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile prevestește un dezastru pentru România: „Dacă o ținem așa, ajungem la 25.000 de cazuri pe zi”

Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile prevestește un dezastru pentru România: „Dacă o ținem așa, ajungem la 25.000 de cazuri pe zi”

„Dacă o ținem tot așa, nici nu ne vaccinăm, nici nu respectăm nimic, România poate ajunge să aibă 25.000 de cazuri pe zi”, a spus medicul epidemiolog Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

Medicul epidemiolog atrage atenția că vorbim despre un virus care nu ține cont de guvernare și face apel la populație să se vaccineze.

„Dacă o ținem așa, ajungem la 25.000 de cazuri pe zi. Dacă nu ne potolim. Nu se întâmplă nimic. Depinde de noi, de toată lumea. Nu este vorba doar să se introducă restricții, este vorba că nici nu ne vaccinăm, nici nu respectăm nimic. Iar unii, din păcate, vor muri. Este o realitate”, a declarat medicul Adriana Pistol. 

La acest moment, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 356 decese și 15.410 cazuri noi COVID-19.

Președintele Iohannis a anunțat că vor urma noi restricții. Astăzi, urmează să fie anunțate cu exactitate care sunt acestea, în urma unei ședințe a Comitetul Național pentru Situații de Urgență care are loc astăzi. Printre propunerile care vor fi analizate de CNSU se numără interzicerea evenimentelor private pentru două săptămâni și închiderea barurilor și restaurantelor pentru o perioadă asemănătoare.

About Axinte Radu Alexandru