Home » Local » SJU Vaslui continuă investițiile! Proiect de peste 13 milioane de lei pentru extinderea UPU

SJU Vaslui continuă investițiile! Proiect de peste 13 milioane de lei pentru extinderea UPU

Ana Rinder, directorul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui, a spus că proiectul privind extinderea Unității de Primiri Urgențe (UPU) a mai făcut un pas înainte. Prin intermediul proiectului se vor investi 13,3 milioane de lei în extinderea UPU cu un corp nou de clădire modernă și dotarea unității cu 84 aparate medicale.

Actualele spații ale UPU sunt insuficiente, iar prin extinderea unității se urmărește asigurarea confortului atât pentru personalul medical, dar mai ales pentru pacienți. Practic, investiția se va concretiza în îmbunătățirea calității serviciilor medicale, dar și reducerea timpilor de așteptare a pacienților.

„În acest moment, proiectul tehnic al investiției este în analiză la Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, după care va fi organizată licitația publică în vederea adjudecării execuției”, a explicat Ana Rinder.

Contractul de finanțare prin POR 2014-2020 a fost semnat în luna martie 2019, iar valoarea totală a proiectului este de 13.321.989 lei, din care 6.369.179 lei finanțare nerambursabilă. Perioada de implementare a proiectului este începând cu data de 13 martie 2019 până la data de 31 mai 2023.

Principalii beneficiari ai proiectului sunt cei 56.000 de pacienți care trec, în medie, în fiecare an pe la UPU Vaslui. Printre beneficiari se mai numără și cele 101 persoane care lucrează la UPU, precum și paramedicii care muncesc pe autospecialele de terapie intensivă.

La finalizarea investițiilor, cadrele medicale din cadrul UPU vor avea condiții adecvate de muncă. Este vorba despre asigurarea unor circuite funcționale pentru dirijarea pacienților; supravegherea eficace a pacienților printr-un spațiu deschis de triaj; îmbunătățirea dotării cu aparatură medicală pentru diagnosticarea rapidă a pacienților, precum și asigurarea transferului cu maxima rapiditate a pacienților care necesită transport aerian de urgență către alte unități spitalicești.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut