Home » National » Luni, 25 octombrie, este celebrată Ziua Armatei Române

Luni, 25 octombrie, este celebrată Ziua Armatei Române

Pe 25 octombrie este sărbătorită Ziua Armatei Române. Pentru a celebra această zi va exista o serie de manifestări organizate cu respectarea măsurilor de prevenire a transmiterii virusului SARS-CoV-2 în principalele garnizoane din ţară şi în bazele militare din teatrele de operaţii unde se află militarii români. De asemenea, în statele în care România are acreditaţi ataşaţi ai Apărării vor fi desfăşurate activităţi specifice dedicate acestui eveniment.

Duminică, Muzeul Militar Naţional ,,Regele Ferdinand I” lansează expoziţia temporară ,,Mihai I – un secol de istorie (1921-2021)”, iar până luni intrarea la muzeu este liberă.

Luni, la ora 9:00, la Monumentul Eroilor Patriei din cel de-Al Doilea Război Mondial din Bucureşti va fi organizată o ceremonie militară şi religioasă cu depunere de coroane şi jerbe de flori.

La ora 10:00, la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I vor avea loc o ceremonie militară şi religioasă cu depuneri de coroane de flori şi o ceremonie de schimbare a gărzii, iar aeronave ale Forţelor Aeriene Române vor survola zona.

La ora 11:00, la Sinaia, personal al MApN va participa la ceremonia de dezvelire a „Statuii Regelui Mihai I”, amplasată în apropierea primăriei. Manifestarea este organizată de Asociaţia pentru Patrimoniul Regal Peleş, împreună cu Ministerul Culturii şi Primăria Sinaia.

De asemenea, în fiecare oraș unde funcționează o unitatea militară vor exista evenimente pentru a se celebra Ziua Armatei Române.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: