Home » Local » Brăilean prins la braconat mistreți pe malul Prutului de polițiștii de frontieră vasluieni!

Brăilean prins la braconat mistreți pe malul Prutului de polițiștii de frontieră vasluieni!

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni au depistat un bărbat în vârstă de 35 de ani, din județul Brăila, care în toiul nopții ieșise la vînătoare de mistreți deși nu deținea nici autorizație și nici nu avea permis de vânător. Individul a fost prins în flagrant pe 23 octombrie, în jurul orei 22, în apropiere de satul Bumbăta, comuna Vetrișoaia, la aproximativ o jumătate de kilometru de râul Prut.

”În timp ce colegii noștri efectuau supravegherea frontierei de stat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, au observat  în apropierea localității de frontieră  Bumbăta, la aproximativ 500 m de râul Prut, pe o tarla arată și discuită, un autovehicul  care se deplasa haotic, efectuând cercuri și întoarceri cu farurile aprinse. După o observare atentă, colegii noștri au constatat că autovehiculul în cauză urmărea o turmă de aproximativ 20 mistreți, trei dintre animalele sălbatice fiind căzute la pământ. În cel mai scurt timp, o patrulă a poliției de frontieră s-a deplasat la fața locului și a procedat la interceptarea autovehiculului. La controlul efectuat s-a stabilit că autovehiculul este marca Toyota Land Cruiser și era condus de un brăilean în vârstă de 35 de ani. În momentul în care colegii noștri au solicitat prezentarea autorizaţiei de vânătoare, permisul de membru vânător, permisului de port armă şi talonul, brăileanul a declarat că nu este posesor de armă sau membru vânător și nu posedă autorizație de vânătoare. Cu ocazia verificării mijlocului de transport nu au fost identificate arme, muniții, animale sălbatice sau părți din acestea transportate. În schimb, s-a constatat că autovehiculul prezenta urme de culoare roșie, posibil sânge, și era avariat. Cu privire la cele constatate, brăileanul a declarat că a urmărit porcii mistreți cu scopul de a alunga animalele pentru a nu distruge culturile agricole din zonă, fără intenția de a le omorî. Acesta a mai declarat că știe că a lovit accidental trei dintre animalele sălbatice, dar că nu a anunțat autoritățile competente deoarece a crezut că animalelor nu le-au fost provocate leziuni ce pot aduce moartea”, a declarat subcomisarul Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Vaslui.

Cele trei exemplare (două femele și un mascul) de mistreț braconate de brăilean (valorând în total 20.000 de lei) au fost predate la Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Vaslui, la dispoziția organului de poliție judiciară. De asemeni, individul a rămas și fără mașină pentru că aceasta, în valoare de 75.000 lei, a fost indisponibilizată în vederea continuării și definitivării cercetărilor. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj cinegetic.

About Razvan Calin