Home » National » NASA anunță că primul zbor în jurul Lunii al programului Artemis va avea loc anul viitor

NASA anunță că primul zbor în jurul Lunii al programului Artemis va avea loc anul viitor

Agenția Spațială americană a precizat că se află în faza finală de testare pentru a trimite capsula Orion în jurul Lunii, care va fi lansată pe Sistemul de Lansare Spațială. Săptămâna aceasta Orion a fost fixat pe racheta de 98 de metri.

Sonda spațială Orion este asigurată pe racheta puternică a sistemului de lansare spațială a agenției, iar sistemul integrat intră în faza finală a pregătirilor pentru un viitor test de zbor fără echipaj în jurul Lunii”, a precizat NASA.

Potrivit Agenției, misiunea Artemis 1 „va pregăti calea pentru un viitor test de zbor cu echipaj, înainte de misiuni mai complexe cu astronauți”.
La sfârșitul acestui an, Agenția are programat un test, urmat de un exercițiu de alimentare la începutul lui ianuarie 2022. Scopul misiunii Artemis 1 este de a exersa sistemele înaintea zborului cu echipaj – Artemis 2 – programat pentru 2023. Nici în cursul acestei misiuni nava nu va ateriza pe Lună, ci va orbita în jurul acesteia, pregătind viitoarea aselenizare.

În 2021 s-au împlinit 52 de ani de când programul spațial al NASA a dus oamenii pe Lună, începând cu misiunea Apollo 11 și cu faimoșii pași ai lui Neil Armstrong. Între 1969 și 1972, 12 persoane au pășit pe Lună. Misiunile au fost ulterior abandonate în favoarea dezvoltării altor programe, printre care stațiile spațiale internaționale și a zborurilor navetei spațiale de lucru.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: