Home » National » Transalpina Clujului, un drum „în valuri”, greu de parcurs fără a strica mașina

Transalpina Clujului, un drum „în valuri”, greu de parcurs fără a strica mașina

Un drum proaspăt reparat, menit să atragă cât mai mulți turiști datorită peisajului extrem de frumos, face exact opusul, mai exact îi îndepărtează pe aceștia. Supranumită „Transalpina Clujului”, șoseaua străbate Munții Apuseni pe o distanță de 80 de kilometri și leagă județele Cluj și Alba, fiind frecventată de turiști pe tot parcursul anului. Pe traseul aflat pe Drumul Național 1R sunt, de altfel, mai multe stațiuni de schi.

Pentru reabilitatea drumul unde au apărut gropi a fost alocată suma de 400.000 de lei. 

În realitate, drumul nu a fost deloc reparat, ci mai degrabă, a fost făcut mult mai periculos, devenind o șosea „în valuri”.

  • „Cam periculos. Maxim 50 la oră, denivelat, dacă te fură, un pic umed, te duci târâș, e pericol”, spune un tânăr.
  • „N-a fost facută lucrarea cum trebuie. Ar trebui chemat înapoi cel ce a construit drumul, să-l refacă”, este de părere un șofer. 

Pentru a se apăra, reprezentanții Direcția Regionale Drumuri și Poduri Cluj-Napoca dau vina pe fenomenele naturale pentru denivelările apărute în urma lucrărilor de reabilitare.

„Au apărut niște probleme de tasări după ce am așternut covorul, din cauza infiltrațiilor de pe versant. Săptămâna aceasta și cealaltă vor fi remediate”, promite Eugen Cecan, director DRDP Cluj.

Traseul cunoscut drept Transalpina Clujului a fost asfaltat în 2016. Pe drumul național 1R există încă și alte zone cu probleme, precum cea dintre localitățile Horea și Mătișești, care măsoară 16 kilometri.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: