Home » Local » 10 reguli de bază pentru amplasarea patului în dormitor, conform Feng Shui

10 reguli de bază pentru amplasarea patului în dormitor, conform Feng Shui

În Feng Shui este total interzisă așezarea patului chiar în fața unei uși.

Feng Shui se concentrează pe găsirea celei mai bune poziționări și organizarea obiectelor în spațiul pentru fluxul de energie pozitivă într-un anumit spațiu, dar de data aceasta se va concentra pe patul din dormitorul matrimonial. Într-o casă, una dintre zonele deosebit de importante este în dormitor, esențială pentru a vă bucura de o bună odihnă și a vă trezi cu vitalitate, fără a vă simți epuizați și obosiți.

Reguli de baza

În cadrul Feng Shui există reguli stabilite pentru localizarea obiectelor și în acest fel să nu interfereze cu fluxul de energie pozitivă și astfel să atragă prosperitatea și abundența. Dacă doriți să vă odihniți bine și să mențineți, de asemenea, o energie bună în dormitor, Feng Shui are soluția care vă va permite să o realizați știind cum ar trebui să fie amplasat patul într-o cameră. Vă prezentăm câteva reguli de bază ale acestei arte orientale pentru a așeza corect patul și nu numai, ci și privind amplasarea altor piese de mobilier din camera de odihnă.

Paturi dormitor Emag, vezi gama completa de paturi!

– În Feng Shui este total interzisă așezarea patului chiar în fața unei uși sau sub fereastră. Se recomandă ca tăblia să aibă peretele dormitorului cel mai îndepărtat de ușa în spatele ei.

– Feng Shui sugerează plasarea acestuia în conformitate cu „steaua destinului personal” a celor care folosesc patul.

– La fel, ar trebui să evitați așezarea patului în fața unei oglinzi deoarece, conform legilor Feng Shui, energia care este eliberată din corp în timp ce se odihnește (Chi) ar putea fi absorbită de oglindă.

– De altfel, oglinzile sunt total nerecomandate în dormitor. Un loc în care experții feng shui spun că nu este benefic să amplasezi oglinzi este tavanul dormitorului sau în spatele unei canapele sau a unui pat. Feng shui înseamnă să te simți în siguranță în spațiul tău și este greu să te simți în siguranță cu o oglindă amplasată direct deasupra capului tău. Cei mai mulți experți te vor avertiza să fii atent la ceea ce reflectă oglinda ta, atât în interiorul, cât și în afara casei. „Oglinzile din feng shui sunt ca aspirina”, spune unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în feng shui. „Sunt prescrise deseori pentru a trata multe afecțiuni”, așadar sunt o soluție rapidă atunci când vrei să extinzi un spațiu și să aduci mai multă lumină în casa ta. Asigură-te că o oglindă reflectă o vedere frumoasă și nu o grămadă de lucruri împrăștiate!

– Patul trebuie așezat în centrul camerei, recomandat de Feng Shui. Oamenii trebuie să aibă acces la pat din ambele părți, fără obstacole. Ar trebui să evitați ca patul să fie complet lipit de unul dintre pereții camerei.

– Dacă aveți obiecte atârnate deasupra capului patului, trebuie să le scoateți complet. În Feng Shui aceste tipuri de elemente nu au loc și împiedică fluxul de energie.

– Culorile pentru îmbrăcarea patului sunt, de asemenea, importante pentru a atrage energiile pozitive, potrivit Feng Shui. Cele mai bune sunt culorile calde și pastelate, deoarece transmit liniște și promovează o bună odihnă.

– Evitați utilizarea paturilor cu sertare dedesubt, deoarece chakrele sunt descărcate când dormiți și energia negativă este concentrată sub pat. Paturile din ciment nu sunt de asemenea recomandate deoarece atrag boli.

– Feng Shui sugerează, de asemenea, plasarea firelor de cupru în jurul picioarelor paturilor în cazul în care există telefoane mobile, televizoare sau echipamente audio în apropiere, deoarece aceste dispozitive electronice nu vă permit să vă odihniți corect și emit unde negative pentru corp. Cuprul servește ca izolator și repulsiv la aceste energii.

– Puteți așeza un talisman special imprimat pe o foaie roșie lângă pat. Funcția sa este de a neutraliza energiile dăunătoare din cameră.