Home » National » 40% din populația adultă a României s-a vaccinat împotriva COVID-19

40% din populația adultă a României s-a vaccinat împotriva COVID-19

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România a anunțat că România a depășit pragul de 40% de persoane cu vârsta de peste 18 ani care s-au vaccinat împotriva COVID-19.

Pe fondul impunerii de noi restricții, dar și ca urmare a numărului tot mai mare de infectări și decese de COVID, numărul oamenilor care au venit la vaccin a fost impresionant de mare față de zilele anterioare.

„În ultimele trei zile, întreaga țară a fost într-un maraton de vaccinare. În ultimele 72 de ore, la nivel național, peste 360.000 de doze au fost administrate, peste 260.000 de persoane au venit pentru prima doză – aproape jumătate din numărul persoanelor care s-au vaccinat în ultimele patru săptămâni cu prima doză. Este o creștere extrem de importantă și de dorit”, a declarat Valeriu Gheorghiță în conferința de presă organizată la maratonul vaccinării de la Biblioteca Națională din București.

Autoritățile vor spori capacitatea de vaccinare, în dorința de a ajunge la o rată de vaccinare de 70% în următoarele săptămâni. Acesta este obiectivul CNCAV, a anunțat medicul militar.

Pentru a fi la îndemâna oamenilor care lucrează pe parcursul săptămânii, va exista câte un maraton al vaccinării în fiecare weekend.

„Vom organiza la fiecare sfârșit de săptămână un maraton de vaccinare în municipiul București, identificând câte un centru de vaccinare care să aibă program extins, astfel încât până la finalul anului sperăm să atingem acel prag de imunizare colectivă prin vaccinare”, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

Duminică a scăzut numărul de vaccinări, după două zile cu recorduri atât pentru numărul de doze administrate în 24 de ore, cât și pentru numărul de persoane care s-au prezentat pentru prima dată.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: