Home » National » Haos și schimbări de ultim moment privind restricțiile impuse. Deși Raed Arafat declara că intrarea la mall și hotel este restricționată de certificatul verde, în Monitorul Oficial nu mai apare această decizie

Haos și schimbări de ultim moment privind restricțiile impuse. Deși Raed Arafat declara că intrarea la mall și hotel este restricționată de certificatul verde, în Monitorul Oficial nu mai apare această decizie

Secretarul de sta, Raed Arafat,  a creat mai mult haos în prezentarea măsurile restrictive impuse de astăzi, după ce ar fi precizat că accesul la mall și hoteluri este restricționată de prezentarea certificatului verde.
Hotărârea adoptată, vineri, de Guvern pentru instituirea noilor restricții valabile de luni nu include, în varianta publicată în Monitorul Oficial, obligația de a prezenta certificatul verde la intrarea în mall-uri sau hoteluri.
Potrivit declarațiilor date de Raed Arafat, accesul în malluri urma să fie permis pe baza certificatului verde – care atestă că o persoană este vaccinată, a trecut prin boală în ultimele 180 de zile sau este testată negativ. Și pentru hoteluri urma să fie obligatoriu certificatul verde.

Totuși, în hotărârea de Guvern publicată în Monitorul Oficial acestea nu mai apar. Singura măsură care vizează mall-urile este cea privind programul, între 5.00 și 21.00.

Amintim că și închiderea școlilor private, pe modelul celor de stat, a dispărut din hotărârea de Guvern.

About Axinte Radu Alexandru