Home » National » Pacienții COVID-19 care au fost transferați la spitalele din străinătate, vor fi repatriați pe cheltuiala statului român

Pacienții COVID-19 care au fost transferați la spitalele din străinătate, vor fi repatriați pe cheltuiala statului român

Pacienții COVID-19, în stare gravă, care au fost transferați în străinătate pentru a fi tratați, vor fi repatriați pe cheltuiala statului român, potrivit unei decizii a Comitetului pentru Situații de Urgență, emisă sâmbătă, 23 octombrie.

Hotărârea CNSU nr. 92 / 2021 vizează formalităţile consulare şi cheltuielile de repatriere în România a persoanelor cu Covid care au fost transferate la unităţi spitaliceşti din străinătate. Aceste cheltuieli vor fi suportate de Ministerul Afacerilor Externe al României, iar la nevoie, bugetul va fi suplimentat din Fondul de rezervă bugetară al Guvernului.

„Aceste persoane au fost transferate în străinătate de către autorităţile române competente, neputând fi tratate în România. Este necesară susţinerea repatrierii pentru a se asigura întoarcerea în România. Cheltuielile de repatriere pentru persoanele externate presupun asigurarea transportului către România, inclusiv în situaţia în care se impune ca repatrierea acestora să fie asistată medical”, precizează CNSU.

De asemenea, costurile de repatriere vor fi suportate de statul român inclusiv în cazul persoanelor cu Covid care au decedat în străinătate.

Hotărârea 92 este semnată de Florin Cîțu, în calitate de premier și de președinte al CNSU.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: