Home » National » Persoanele nevaccinate nu pot intra în sediile Poștei Române pentru a ridica pensiile sau alocațiile

Persoanele nevaccinate nu pot intra în sediile Poștei Române pentru a ridica pensiile sau alocațiile

Lipsă de soluții pentru pensionari. Cum își pot ridica aceștia pensia dacă cu sunt vaccinați? Conform noilor restricții aflate în vigoare de astăzi, cei care nu sunt vaccinați sau trecuți prin Covid-19 nu vor putea intra în sediile Poștei Române pentru a ridica pensiile sau alocațiile copiilor.

Accesul în instituțiile publice va fi permis doar persoanelor care pot face dovada vaccinării, care au trecut prin boală sau sunt testate, potrivit Hotărârei de guvern, publicate în Monitorul Oficial.

Prin urmare, cei care nu au certificat verde nu își mai pot plăti taxele, impozitele sau amenzile la ghișeele ANAF sau în interiorul primăriilor.  Totodată, aceștia nu vor mai putea intra în sediile Poștei Române pentru a-și ridica pensiile sau alocațiile.

Pe de altă parte, în bănci, accesul este permis fără certificat verde. Nu se cunoaște încă motivul pentru care autoritățile au hotărât ca în bănci să nu impună obligativitatea certificatului verde, pe când în celelalte instituții, da.

Singura soluție pentru ca oamenii nevaccinați să poată lua contact cu Poșta Română se află încă la nivelul discuției. Este vorba ca în curtea instituțiilor publice să fie construite ghișee în aer liber, pentru persoanele care nu prezintă certificatul verde.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: